Cookies, inklusive tredjepartscookies, används för att förbättra kvaliteten på innehållet på denna webbplats och för att anpassa det till användarnas behov. Genom att fortsätta använda denna webbplats samtycker du till användning av kakor, samt möjlig kommunikation, om du anger din kontaktinformation i ett av de formulär som ska fyllas i på webbplatsen.
Skicka varukorg till e‑post
0

Vanliga frågor om aluminiumväxthus

Hvor mange størrelsealternativ finns det för Lyxfönster aluminiums växthus?

Vi erbjuder ett brett utbud av storlekar och arealvarianter, så att ditt nya växthus blir precis som du vill ha det. För att ta reda på den tillgängliga ytan och storleksvarianterna för varje modell, gå till produktkonfiguratorn för det valda växthuset, där du kan se alla erbjudanden och välja den mest lämpliga för dig.

Vilka typer av glasalternativ är tillgängliga för aluminiums växthus?

Vi erbjuder lösningar med polykarbonat eller 4 mm tjockt glas. För glas erbjuder vi tre alternativ – härdat säkerhetsglas, självrengörande glas eller spegelglas. För mer information om fördelarna med varje lösning, besök produktkonfiguratorn för ditt valda aluminiums växthus, där du hittar förklaringar på fördelarna med varje material.

Är det garanti på Lyxfönster aluminiums växthus?

Lyxfönster är stolta över sina produkter med hög kvalitet, vilket stöds av en särskilt lång garantiperiod – för aluminiums växthus är det 12 år. Du får detaljerade garantivillkor vid leverans av beställningen.

Blir aluminiums växthuset levererat helt eller delvis monterat?

För att säkerställa säkerhet och kvalitet levereras växthuset fullständigt demonterat. Förpackningen innehåller, förutom dokumentation och monteringsanvisning, all nödvändig utrustning och skruvar. Verktyg som behövs för montering ingår inte.

Hur är aluminiums växthuset packat?

Växthuset är noggrant packat, inpackat i folie och placerat på en transportpall för att underlätta lossning vid mottagning. Beställningen levereras till den angivna adressen och utlevereras av leverantören. Du kan läsa leveransvillkoren här. Innan du signerar leveransdokumenten, kontrollera leveranspaketets skick och bedöm om det är skadat. Vid frågor kan du kontakta oss på telefon +4791922201.

Kan jag montera aluminiums växthuset själv eller behöver jag certifierade specialister?

Montering kräver minst två personer. Du kan utföra arbetet själv om du noggrant följer alla monteringsanvisningar och garantikrav, men Lyxfönster rekommenderar att använda erfarna hantverkare för montering. Professionell hjälp kan förhindra fel och missförstånd som kan påverka växthusets funktionalitet, hållbarhet och visuella utseende. Om du väljer att montera själv, följ noggrant monteringsanvisningen och arbetsprocessens ordning. Inga ändringar eller förbättringar som inte är godkända av Lyxfönster får göras under montering.

Var hittar jag monteringsanvisningen för aluminiums växthuset?

Monteringsanvisningen levereras tillsammans med beställningen och är inkluderad i beställningsdokumenten. Om du saknar monteringsanvisningen eller har tappat bort den, kontakta oss på info@lyxfonster.se.

Behöver aluminiums växthuset någon speciell behandling eller målning innan montering?

Ditt nya växthus levereras fullt förberett för montering. Alla aluminiumprofiler målas på fabriken och vi garanterar kvaliteten på alla delar.

Måste området där aluminiums växthuset ska installeras förberedas speciellt?

Innan montering, säkerställ att området överensstämmer med växthusets planerade yta och att marken (jord, betong eller annat fundament) är solid och inte kommer att orsaka skevhet, sättning eller andra strukturella förändringar. Om du har valt ett aluminiums växthus med murfundament, måste murarbetet utföras professionellt enligt ovan nämnda kriterier.

Ingår tagel om jag väljer ett aluminiums växthus med murfundament?

Tagel ingår inte. Murarbetet måste utföras professionellt och kvaliteten måste kontrolleras innan montering av aluminiums växthuset, eftersom detta direkt påverkar montering, stabilitet och funktionalitet.

Vilken typ av aluminium används för Lyxfönster växthus?

Växthusen är tillverkade av specialaluminium med hög stabilitet och motståndskraft mot yttre påverkan. För glas erbjuder vi polykarbonat eller 4 mm tjockt glas (säkerhetsglas, självrengörande glas eller spegelglas), beroende på ditt val.

Hur lång tid tar det att få levererat det nya aluminiums växthuset?

På grund av den höga efterfrågan på Lyxfönster produkter, särskilt aluminiums växthus, kommer beställningen att levereras inom fyra till fem veckor.

Kan jag välja färg, storlek och andra designalternativ enligt mina önskemål?

Lyxfönster nätbutik utmärker sig genom att erbjuda kunderna möjlighet att anpassa design och tekniska lösningar för alla produkter. I produktkonfiguratorn för varje aluminiums växthus hittar du ett brett urval av alternativ. Du kan snabbt och enkelt skapa ditt drömväxthus genom att välja storlek, yta, glas, färg, typ av skjutdörr, vanlig eller design taknock. Produktkonfiguratorn visar hela uppsättningen med förklaringar för varje element för att hjälpa dig att göra rätt val.

Om ett glas- eller polykarbonatpanel blir skadat, kan jag beställa en ny?

Lyxfönster upprätthåller kontakten med kunder även efter leverans och installation. Du kan kontakta oss på info@lyxfonster.se, så hjälper vi dig att hitta den bästa lösningen i varje situation.

Är aluminiums växthuset lämpligt för alla väderförhållanden och kan det tåla tung snöbelastning?

Även om Lyxfönster har genomfört belastningstester på alla bärande konstruktioner, rekommenderar vi att ta hand om växthusets skick även på vintern och ta bort snö från taket. Ihållande is- och snöansamling kan skada glaset eller polykarbonatplattorna, och denna belastning kan över tid deformera taket och väggkonstruktionerna, vilket påverkar funktionalitet, säkerhet och utseende.

Behövs bygglov för växthus?

Sedan 2014 finns det nya regler för bygglov. Enligt Friggebod reglerna kan du utan bygglov uppföra fristående byggnader med en totalyta på upp till 15 kvm på din tomt. För växthus under 15 kvm krävs vanligtvis inget bygglov, men undantag finns.
Attefalls reglerna tillåter byggande av ett väggmonterat växthus upp till 15 kvm och ett fristående växthus upp till 25 kvm utan bygglov*. Du kan kombinera Friggebods- och Attefalls reglerna på samma fastighet. Större byggnader kräver alltid bygglov. Kontrollera med din kommun för specifika regler i ditt område.
Fristående byggnader upp till 15 m² och högst 3 meters nockhöjd.
Byggnaden måste placeras minst 4,5 meter från fastighetsgränsen, annars krävs grannens godkännande.
Attefallshus upp till 25 m² nära bostaden.
Högst 4 meters nockhöjd.
Grannens medgivande krävs om avståndet till gränsen är mindre än 4,5 meter.
Byggnadsnämnden avgör vid grannens nekande.
För en- och tvåbostadshus tillåts en tillbyggnad på maximalt 15 m², som inte får vara högre än befintligt tak. En anmälan och startbesked krävs innan byggstart.
Informera dina grannar i god tid om dina byggplaner för att bevara goda relationer. Rita gärna in placeringen på en tomtkarta som grannen kan godkänna. Säkerställ att avtalet är fastighetsbundet.

Varför kan Lyxfönster aluminiums växthus köpas till ett så rimligt pris?

På Lyxfönster vet vi hur vi professionellt kan kombinera erfarenhet och den senaste tekniken. Detta är den idealiska kombinationen som gör det möjligt att maximalt optimera alla produktionsprocesser, spara tid och minska de nödvändiga resurserna för produktionen. Vi tillverkar alla produkter själva, och hög kvalitet är vår prioritet. Därför är aluminiums växthusen tillverkade under ledning av professionella ingenjörer som har hittat de bästa lösningarna i varje detalj – både tekniskt och estetiskt – vilket gör att vi kan erbjuda dig lägre produktpris samtidigt som vi upprätthåller premium kvalitets standarder.

40% bättre pris när du köper online
Handel på internet är bekväm och lönsam
Snabb leverans
Nya fönster och dörrar på bara 4-6 veckor
Fråga oss
Har du frågor och vill att vi ska ringa tillbaka dig?
+46