Cookies, inklusive tredjepartscookies, används för att förbättra kvaliteten på innehållet på denna webbplats och för att anpassa det till användarnas behov. Genom att fortsätta använda denna webbplats samtycker du till användning av kakor, samt möjlig kommunikation, om du anger din kontaktinformation i ett av de formulär som ska fyllas i på webbplatsen.
Skicka varukorg till e‑post
0

Underhållsguide

UNDERHÅLLSGUIDE FÖR TRÄFÖNSTER OCH DÖRRAR: FÖRSÄKRAR LÅNGLIVANDE OCH SKÖNHET

En omfattande guide att välja rätt fönster och dörrar är ett avgörande beslut i ombyggnad eller renovering Trä, som ett tidlöst material, erbjuder betydande fördelar för olika typer av fönster och dörrar. Detta inkluderar skjutdörrar, vikdörrar, sidohängda fönster, fasta fönster, stora fönster och balkongdörrar. I den här artikeln kommer vi att utforska varför trä är ett utmärkt val för både stora och fasta fönster.

REGELBUNDEN RENGÖRING: UNDERHÅLLETS GRUND FÖR ALLA TRÄDELAR

För alla trädelar: Regelbunden rengöring är avgörande för att bibehålla skönheten i dina träfönster och -dörrar. Smuts och sot kan samlas över tid, särskilt på ofta använda föremål som skjutdörrar och vikdörrar. För mindre tillgängliga områden, såsom toppen av stora fönster eller fasta fönster, är periodisk kontroll nödvändig. Använd en mjuk trasa och en mild, trävänlig rengörare för att torka av ytor. Undvik hårda kemikalier som kan skada träets yta.

Glasvård: Glasrutor i dina fönster och dörrar, oavsett om de är i sidohängda fönster eller balkongdörrar, kräver regelbunden rengöring för att bibehålla klarhet och utseende. Använd en kvalitets glasrengörare och en luddfri trasa för att undvika ränder. För stora fönster, se till att alla områden är säkert tillgängliga för grundlig rengöring.

UNDERHÅLL AV LÅS OCH BESLAG

För säkerhet och funktionalitet: Låsen på dina dörrar och fönster, inklusive skjutdörrar och sidohängda fönster, är avgörande för säkerhet och funktionalitet. Kontrollera regelbundet dessa komponenter för tecken på slitage. Smörj rörliga delar med ett lämpligt smörjmedel för att hålla dem fungerande smidigt. Detta är särskilt viktigt för vikdörrar och stora fönster, där beslagen spelar en avgörande roll i användbarheten.

Tätningar och väderlist: Kontrollera tätningarna på dina fönster och dörrar, inklusive fasta fönster och balkongdörrar, för att säkerställa att de förblir luft- och vattentäta. Med tiden kan dessa slitas ut, särskilt i stora fönster som utsätts för olika väderförhållanden. Byt ut slitna eller skadade tätningar för att bibehålla energieffektivitet och komfort.

ALUMINIUMKLÄDSEL OCH BESLAG

Kombinera material för hållbarhet: Många moderna träfönster och -dörrar, som skjutdörrar och vikdörrar, har aluminiumklädsel för ökad hållbarhet. Underhåll dessa genom att regelbundet rengöra dem med ett milt rengöringsmedel och vatten. Kontrollera tecken på skador eller korrosion, särskilt i områden med hög exponering, som stora fönster och balkongdörrar.

Beslag och gångjärn: Beslagen på dina träfönster och -dörrar, inklusive sidohängda fönster och fasta fönster, är avgörande för korrekt funktion. Kontrollera och dra åt eventuella lösa skruvar regelbundet. Smörj gångjärn och andra rörliga delar för att förhindra gnissel och säkerställa smidig drift.

SKÖTSEL AV TRÄYTA

Bevara naturlig skönhet: Träytan på dina fönster och dörrar, oavsett om det är sidohängda fönster eller stora fönster, behöver regelbunden uppmärksamhet för att behålla sin naturliga skönhet. Använd en träkonditionerare eller polering för att nära träet och skydda det från miljöfaktorer. För utomhus funktioner som balkongdörrar kan mer frekvent behandling vara nödvändig på grund av exponering för elementen.

Färg och Lack: För att bibehålla utseendet på dina träfönster och -dörrar, inklusive skjutdörrar och fasta fönster, kontrollera färgen eller lacken årligen. Letar efter sprickor, skalning eller blekning, särskilt i stora fönster och vikdörrar som är mer utsatta. Måla om eller lacka vid behov för att skydda träet och hålla det fräscht.

SLUTSATS

Underhåll av dina träfönster och -dörrar, såsom skjutdörrar, vikdörrar, sidohängda fönster, fasta fönster, stora fönster och balkongdörrar, är nyckeln till att säkerställa deras livslängd och estetiska attraktion. Regelbunden rengöring, noggrann inspektion av hårdvara och tätningar, samt lämplig vård av träytorna och aluminiumklädseln kommer att hålla dina fönster och dörrar i bästa skick. Kom ihåg, välskötta träfönster och -dörrar förbättrar inte bara skönheten i ditt hem utan bidrar också till dess övergripande värde och energieffektivitet.

40% bättre pris när du köper online
Handel på internet är bekväm och lönsam
Snabb leverans
Nya fönster och dörrar på bara 4-6 veckor
Fråga oss
Har du frågor och vill att vi ska ringa tillbaka dig?
+46