Cookies, inklusive tredjepartscookies, används för att förbättra kvaliteten på innehållet på denna webbplats och för att anpassa det till användarnas behov. Genom att fortsätta använda denna webbplats samtycker du till användning av kakor, samt möjlig kommunikation, om du anger din kontaktinformation i ett av de formulär som ska fyllas i på webbplatsen.
Skicka varukorg till e‑post
0

Mätning av fönster och dörrar

För att mäta fönster och dörrar, krävs ingen speciell utrustning eller erfarenhet. Det är viktigt att mäta noggrant och följa riktlinjerna nedan.

Man börjar med att mäta bredden och sedan mäter man höjden. Det är viktigt att hålla denna princip också i noteringar (bredd x höjd), då är det lättare att förstå storleken när man väljer fönster eller dörr. Centimeter måste användas som måttenhet för mätning.

Mätning av fönster och dörrar
Mätning av fönster och dörrar
Tips för mätning:
  1. Mät väggöppningarna där du vill sätta in ett fönster eller en dörr, och deras bredd på olika ställen - använd de smalaste punkterna som slutdimensioner.
  2. Från  dimensionerna på väggöppningen, subtrahera 24 till 25 mm och du får fönster- eller dörrkarmens storlek som du behöver ange när du beställer. På detta sätt får du ett nödvändig mellanrum (10 mm på alla sidor) runt fönstret eller dörren.
Viktigt!
Vid mätning av fönstrets eller dörrens plats är det också viktigt att tänka på att det måste finnas tillräckligt med utrymme i rummet eller på utsidan för en helt öppen ram. Alla kontaktpunkter måste utvärderas så att fönstret eller dörren kan utföra sin funktion fullt ut i alla avsedda lägen.
 
40% bättre pris när du köper online
Handel på internet är bekväm och lönsam
Snabb leverans
Nya fönster och dörrar på bara 4-6 veckor
Fråga oss
Har du frågor och vill att vi ska ringa tillbaka dig?
+46